1 Eylül 2017 Cuma

PEYNİRLİ PATATES TOPLARI











Herkese merhaba!...
Tüm islam aleminin Kurban bayramı mübarek olsun
Rabbim zulüm gören tüm müslümanların kurtuluşuna vesile eylesin
Amin

Bugünkü tarifim oldukça pratik ve bir o kadar lezzetli...
Kahvaltı sofralarında  yada  yardımcı yemek olarak yapabilirsiniz.
Ayrıca bir gün önceden yapıp ertesi gün  pişirebilirsiniz.

MALZEMELER:

4 orta boy haşlanmış patates
2 adet çok ince kıyım taze soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Küçük küpler halinde doğranmış taze kaşar

Bulamak için:

1 su bardağı ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Un
1 adet çırpılmış yumurta

YAPILIŞI:

Patatesleri yoğurma kabına alıp patates ezicisiyle ezerek püre yapın.
Soğan, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Ekmek kırıntısının içine tuz karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Patatesli harçtan ceviz büyüklüğünde parça alıp avucunuzun içinde açın.
Ortasına bir küp peynir koyup yuvarlayın
Bütün malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Topları önce una sonra yumurtaya sonrada ekmek kırıntısına bulayıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.
Domates sos eşliğinde sıcak sıcak servis yapın
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...