8 Mart 2015 Pazar

ÖZEL KREMALI ELMALI TART


Merhaba!..
Nasılsınız bakalım.... 
Özel bir tat, özel bir tart tarifi vereceğim sizlere... 
Elmanın mayhoşumsu tadını sevenler, ayrı bir keyif alacaklar yerken...
Ben, çubuk tarçın ve elma kabuğuyla demlenmiş ıhlamurla tükettim. 
Ve çok beğendim...
Tavsiye ederim....

MALZEMELER:
 Tabanı için:

1,5 paket yulaflı bisküvi 
1 kaşık eritilmiş tereyağ 

Kreması için:
5 adet elma
4 kaşık şeker 
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi 
300 ml. elma suyu 
1 çay kaşığı tarçın 
1 poşet vanilyalı puding 
Ayrıca 100 ml. elma suyu 

Üzeri için:
1 poşet krem şanti 
1 su bardağı elma suyu 

YAPILIŞI:
Bir buçuk paket yulaflı bisküviyi un haline getirin.
Bir yemek kaşığı eritilmiş  tereyağını ekleyip harmanlayın.
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip yan kısımlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın.
Bisküvili harcı kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Kreması için;
Elmaları küçük küçük doğrayıp tencereye alın.
Üzerine şekeri, limon suyunu ve kabuğunun rendesini, 300 ml elma suyunu ve tarçını ekleyip kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin.
Elmalar yumuşayınca ocaktan alıp blenderden geçirin.
Ayrı bir kapta bir poşet vanilyalı pudingi ve 100. ml elma suyunu iyice karıştırıp elma püresinin üzerine aktarın.
Tekrar ocağa alıp üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Krema ılınınca bisküvi tabanının üzerine döküp düzeltin.
Buz dolabında soğutun.

Bir poşet krem şantiyi bir bardak elma suyuyla çırpın.
Katılaşmış elmalı kremanın üzerine dikkatlice sürüp tercihen bir gece yada en az dört saat buzdolabında bekletip üzerine tarçın serpip servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...